Op de klippen gelopen
Door: Laurelin
Blijf op de hoogte en volg Laurelin
11 Oktober 2008 | Ierland, Dublin
Daar zijn we weer. Nu ja, daar ben ik weer. Trouw met mijn wekelijkse update.
Mijn laatste bericht was vorig weekend en na het betreffende bericht heb ik nog wel wat meer van mijn weekend gemaakt. Zondag was een prachtige dag en daar moest gebruik van worden gemaakt. Laat ik allereerst even mijn huisgenoten opdelen. Stel A staat voor het Iraans/Sloveense koppel en Stel B voor het Spaanse. Stel A nodigde mij uit om met ze naar Howth te gaan. Dit is schiereiland in het noorden van de stad. Naast een hoop rijke mensen, kun je hier mooie uitzichten een beetje natuur en de mogelijkheid om uit te waaien vinden. kleine paadjes langs enge kliffen. Hoog genoeg om niet meer heel te zijn als je er vanaf valt (Om een beeld te creëren). Dit uitstap kon ik wel even gebruiken na alle stress van de eerste week. Na lekker in de zon te hebben gezeten op de rotsen, zijn we naar de haven van Howth gereden, waar we blijmoedig naar zeehonden hebben zitten staren en gegeten hebben op de markt. Voor dit uitstapje, zie de foto's. Zondags lekker uitgerust en toen maandag weer braaf naar school. Ik heb nog altijd geen enkele les gemist en kan alles nog ongeveer volgen. Behalve wiskunde. Mijn docent mag er dan uitzien als een geslaagde houtsnede, hij gebruikt andere methodes dan ik aan heb geleerd, gaat razendsnel en laat mij achter met een brein dat nodig getroost moet worden. Komt wel goed, ik ga morgen even heel erg rustig op een rijtje zetten hoe het ook al weer werkt. Ik was altijd heel goed in dit soort wiskunde, en dat gaat potverdorie niet zomaar even veranderen. Verder heeft men besloten dat ik alles weet, althans, daar lijkt het op. Ik heb het hier over leerlingen én docenten. Nu is dit niet helemaal handig. Ik heb al een leraar die ons even een klein opdrachtje had gegeven, waar niemand het idee van had dat het echt uitgewerkt moest zijn, verteld hij mij doodleuk dat ik wel wat meer had kunnen doen. Het ging hier om het tekenen van het moederbord van een pc. Alles stond erin, meer zelfs dan hij ons verteld had. Maar goed, ik neem aan dat dit de schaduwzijde is van laten merken dat je iets begrijpt. Geen ervaring mee. Maar dan moet ik maar ook net iets meer mijn best doen op opdrachten e.d. Komt goed.
Ik heb een liefde voor mijn communicatie leraar. Hij is echt grappig. En hij heeft een liefde voor mij, omdat ik zo enthousiast communiceer. Dat laatste was overbodige info. Een ieder die dit leest weet donders goed dat ik een klets jurk ben.
Zoals ik eerder geloof ik al melde, is marketing een mindere favoriet en ik ben er ook minder zeker over. Máár. We hadden donderdag het eerste onderwerp afgerond en als test om te zien of we het allemaal een beetje op hadden genomen, kregen we een kruiswoordraadsel voor onze kiezen, van het soort dat we ook op het examen zullen krijgen aan het eind van het jaar. 10 vragen. 10 goed. De zuid afrikaan achter me vond nog dat ik hem een antwoord moest geven, maar dat ging dus mooi niet door. Ik ben een van de weinigen die economie kan volgen en dat heb ik dan toch weer te danken aan mijn liaison met de Open universiteit. Ons groepje vrienden breid zich gestaag uit. Leer steeds meer mensen kennen. Nu ook een Deens meisje, Marie, bij ons gevoegd. Heeft 3 jaar tussenuit genomen, werd gisteren 22. Heb veel geschiedenis met haar gemeen. Ze is zelfs op dezelfde manier in Ierland beland als ik. Is grappig. Met een ander, Regina heb ik heel veel persoonlijkheid overeenkomsten en Sarah past erbij omdat haar levensinstelling en denkbeelden ook weer overeenstemmen met ons allen. Typisch dat zich al zo snel een groep vormt en het toch nog zo dynamisch is dat er mensen bijkomen. Omdat Marie jarig was en ze hier natuurlijk nog niet veel mensen kent, heb ik haar verjaardag met haar doorgebracht bij haar thuis. Gekookt enzo. De avond tevoren waren we nog de stad in geweest om op haar verjaardag te klinken en voor de gezelligheid natuurlijk. Maar goed. Ik ben vast van alles vergeten te vertellen, maar conclusie van het verhaal is in ieder geval dat het allemaal goed gaat. Op het iq van de IB groep na welteverstaan. Toen ik gisteren op de bus stond te wachten om naar school te gaan, ontstond er een mooie regenboog recht voor me. Ik dacht 'de bus komt als de bus weg is' en waarempel! Universum houdt nog van me. Is goed nieuws.
Hoop dat iedereen het goed maakt en tot volgende week.
Hoop dat iedereen het goed maakt en tot volgende week.
11 Oktober 2008 - 22:48
Hafid :
zo zo druk ja
doe je wel rustig aan
echt prachtige fotos moet ik zeggen .
dikke kus x -
13 Oktober 2008 - 05:40
Edwin:
'k Schrok even toen ik de titel van je volgende verslag in het emailbericht las. Ik dacht, het kan toch niet zo zijn dat het avontuur al weer tot een einde komt? Gelukkig, 't was toch anders dan de titel op 't eerste gezicht had kunnen impliceren. Leuk dat je er wat foto's bij hebt gedaan deze keer. 'k ben ook wel benieuwd naar wat foto's van de omgeving waar je woont.
Dikke knuffelt. -
13 Oktober 2008 - 13:07
Ananja:
Tjee, super mmoie foto's van Howth. My kind of thing.
Jij laat je natuurlijk niet wiskundig kisten, toch? Ik hoop dat je nog meer mooie foto's hebt!